Over mij

Liza Simons, aangenaam!

Zelfstandig en onafhankelijk agrarisch coach

Ik stel je vragen die je inzicht geven in jezelf, je komt zo tot de kern van de situatie. In gesprekken heb ik vaak een lach op mijn gezicht, ik zie altijd mogelijkheden om jouw situatie te veranderen. Als je de uitdaging aan gaat om dingen te veranderen dan help ik je om positief te blijven, het opnieuw te proberen en vooral te blijven geloven in jezelf. Enthousiast en gedreven om samen met jou aan de slag te gaan.

Hoe werd ik agrarisch coach?

Met een opleiding als coach en een boer als partner had ik een goede basis om te starten als agrarisch coach. Doordat ik woon en werk op een melkveebedrijf, adviseurs spreek en dagelijks in contact sta met agrarische bedrijven weet ik wat er speelt. Ik geloof in de kracht van familiebedrijven, en ik wil ondernemers verder helpen met hun toekomst.

Wat vind ik leuk aan coachen?

Het persoonlijke contact. In gesprekken leer ik ondernemers en hun gezin vaak op een persoonlijke manier kennen. Ieder gesprek geeft mij het gevoel een beetje meer te leren over het leven. Het helpt mij om mijzelf te blijven verwonderen en open te staan voor de belevingswereld van anderen.

Waarin ben ik uniek?

Ik heb een opleidingsachtergrond in de communicatie, kunst en psychologie. Hierdoor kijk ik heel breed naar jouw vragen. Daarnaast wil ik nog weleens grappige vergelijkingen en bizarre voorbeelden aanhalen om jouw ogen te openen. Ik vind het belangrijk om je te verrassen en je uit te dagen om anders te kijken naar dingen die voor jou heel normaal zijn.

Wat vind ik lastig aan mijn vak?

Wat ik moeilijk vind is dat het niet altijd lukt om een oplossing te vinden waarbij het resultaat ‘positief’ is. Niet alle problemen zijn op te lossen, niet alle conflicten worden bijgelegd. Stoppen met een bedrijf, relatie of samenwerking is niet leuk, maar op de lange termijn levert dit vaak wel rust en nieuwe energie op. Dat kun je uiteindelijk ook een positieve uitkomst noemen.

Wat kun je van mij verwachten?

Ik luister, stel vragen en ik help je om jouw situatie te verkennen. Vragen staan centraal, hierdoor ga je kritisch nadenken over wat je voelt, denkt en doet. Soms kunnen deze vragen jouw irritatie opwekken. Ze raken je, je vindt ze onzinnig of je hebt er een hekel aan. Geef mij altijd aan als je iets niet wilt. Ik ben er voor jou. Jij kunt mij sturen door aan te geven wat voor jou belangrijk is. Wat jij wilt weten en bereiken staat centraal.

Samen starten met een andere aanpak!

Zelfstandig, onafhankelijk agrarisch coach

 

Professioneel, betrouwbaar, recht door zee

 

Actief betrokken bij de agrarische sector

 

Partner van een melkveehouder

klaar voor een andere aanpak?