Nertsenfokkers versnelde en gedwongen bedrijfsbeëindiging

Nertsenfokkers versnelde en gedwongen bedrijfsbeëindiging

Nertsenfokkers moeten door Corona versneld hun bedrijven sluiten. Te weinig geld voor de sluiting van de bedrijven, de minimale financiële steun is ook dit keer weer een bevestiging van de in al die jaren ontbrekende steun voor de ondernemers en hun gezinnen.

Het kabinet maakte afgelopen vrijdag bekend dat nertsenhouders hun deuren definitief moeten sluiten. De fokkerij van nertsen is hiermee vervroeg van 2024 maar 2021. 120 Nederlandse nertsenhouders moeten op zoek naar een andere bestemming voor hun bedrijf. Een financiële ramp voor de sector en een ongelooflijk zware last voor de ondernemers. De emotionele druk en stress bij de nertsenfokkers was al groot, nu dit besluit er ligt gaat dit proces versneld verder.

Nerstenfokkers die de jaren met hun bedrijf nog wilden afmaken staan nu met lege handen. Ontreddering, woede en machteloosheid is goed te voelen. Nertsenhouders moeten ergens anders gaan werken of heel snel schakelen om als ondernemer verder te kunnen.

Als nertsenhouders kun je terecht bij een agrarisch coach voor steun en begeleiding om door deze moeilijke periode te komen. Leren omgaan met de stress, financiële zorgen, maar ook vooruitkijken en opbouwen van een nieuw toekomstperspectief voor de nertsenfokker is ontzettend belangrijk. Het zorgt ervoor dat je grip houd op jouw leven.

Als agrarisch coach ken ik de nertsenfokkerij en ik weet hoeveel jaren de nertsenfokkers al in onzekerheid leven.

Nertsenhouderijen, hun personeel en de families die als nertsenfokkers werken kunnen door agrarische coaching emoties en stress bespreekbaar maken. Praten over jouw situatie, jouw gedachten en alle emoties die door je lijf gieren zorgen ervoor dat je uiteindelijk meer lucht krijgt. Je krijgt ruimte om te werken aan nieuwe toekomstperspectieven.

Neem gerust contact op.

Liza Simons
Agrarisch coach
Een andere aanpak
06-14418685
liza@eenandereaanpak.nl

 

 

 

 

Nertsenfokkerij, NFE, gedwongen bedrijfsbeëindiging, nertsen verbod,  nertsenhouders in nood, financiële zorgen nertsenhouders, toenemende stress bij nertsenfokker, pelsdierenhouders