Agrarische coaching in tijden van crisis

Agrarische coaching in tijden van crisis

De coronacrisis houdt ons land in de greep. Angst voor het virus, onzekerheid over de toekomst, het treft ons allemaal. Ook de agrarische sector heeft het zwaar te verduren. Boeren en tuinders kampen met een dalende omzet, een tekort aan personeel en extra zorg voor hun thuisblijvende kinderen. Juist in deze roerige tijden is het voor agrarische ondernemers belangrijk om hun zorgen te uiten. Maar waar ga je het gesprek aan in tijden van thuisisolatie? Agrarische coaching op afstand biedt uitkomst.

Veel agrarische bedrijven ervaren de last van het coronavirus en de aangescherpte maatregelen. Naast financiële onzekerheid door kelderende prijzen en een verminderde afname van producten, steken ook persoonlijke zorgen de kop op. Angst voor de gezondheid van dierbaren, de zorg voor thuisblijvende kinderen, het werk dat altijd doorgaat en onzekerheid over voldoende voeding en zorg voor het gezin. Het levert enorm veel stress op. 

Het gesprek aangaan

Als ondernemer ben je niet de persoon om stil te staan. Je bent gewend om problemen binnen het bedrijf zelf aan te pakken, om altijd maar door te gaan. Het boerenbedrijf is immers je leven, toch? Maar wat als je ‘s nachts wakker ligt door het piekeren en uitgeput raakt. Hoe ziet dat leven er dan uit? Het is raadzaam om af en toe een pas op de plaats te maken en je angst, zorgen en frustraties te uiten. Juist nu kan het goed zijn om contact te zoeken en het gesprek aan te gaan. 

Agrarische coaching online 

Maar waar ga je in tijden van thuisisolatie dat gesprek aan? Als agrarisch coach bied ik boeren en tuinders de mogelijkheid om hun zorgen op afstand met mij te bespreken. Door online het gesprek met je aan te gaan, help ik je om de rust in je hoofd terug te krijgen. Om de zaken op een rijtje te zetten en angst en andere gevoelens te relativeren. Het kan je helpen bij een concreet plan van aanpak of bij het nemen van belangrijke beslissingen. 

Creatieve oplossing voor boeren en tuinders

Deze angstige en onzekere tijden maken de samenleving creatief. We zoeken naar oplossingen en zijn extra zorgzaam voor elkaar. Ik draag daar graag mijn steentje aan bij. Door mijn diensten te blijven aanbieden, wil ik boeren en tuinders een steuntje in de rug geven. Agrarisch ondernemers kunnen daarom bij mij terecht voor één of meerdere videogesprekken. Een eenmalig gesprek of enkele weken online coaching kan al enorm ondersteunend zijn. 

Aanmelden voor een gesprek? 

Ben je op zoek naar coaching op afstand. Een eenmalig gesprek om je hart te luchten of enkele weken ondersteuning? Ik houd dagelijks spreekuur. Stuur een mailtje met het tijdstip waarop je graag een gesprek wilt naar liza@eenandereaanpak.nl. Bij aanmelding ontvang je een bevestiging van de afspraak en een link voor het gesprek.

Liever gewoon bellen? Natuurlijk ben ik ook telefonisch bereikbaar voor een gesprek (06-14418685). Want soms is hard werken alleen niet genoeg.